Jednoduchý, rychlý a téměř bezpracný recept na dobrý (low carb) oběd nebo večeři.
- 2h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
350 g |
350 g |
2 hrsti |
2 hrsti |
80 g |
80 g |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 80 g |
80 g |
Postup přípravy
-
Krkovici osolíme a opepříme, opečeme na nepřilnavé pánvi z obou stran. Na výpeku potom ještě orestujeme nakrájené žampiony. Do zapékací nádoby vložíme špenát, žampiony, opečené maso a zalijeme smetanou na vaření. Dokořeníme dále dle chuti například římským kmínem, granulovaným nebo čerstvým česnekem. Zakryjeme a dáme péct na 120 stupňů Celsia dokud není maso měkké. Nakonec na maso přidáme nakrájený hermelín a necháme krátce zapéct. Výhodou pomalého pečení je, že můžete ráno připravit, odejít na výlet a v poledne přijít k hotovému.
Makronutrienty
7%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 915 kJ | 3 051 kJ |
Kalorická hodnota | 219 kcal | 729 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,27 g
0,804 g |
7,56 g
2,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,227 SVJ | 0,756 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,4 g
5,5 g |
61,4 g
18,3 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 39,7 g |
Sůl | 4,59 g | 15,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů