"POMALENÉ" TELECÍ KOSTKY NA MAJORÁNCE S TĚSTOVINAMI

Danula

Moc si nepotrpím na exotická jídla. Mám radši taková, při jejichž přípravě můžu využít především ingredience, pocházející z našich zeměpisných šířek, jestli mi rozumíte. Hlavně co se týče koření a bylinek, nějak mému jazýčku více šmakuje to domácí, co se najde téměř na každé zahrádce...

"POMALENÉ" TELECÍ KOSTKY NA MAJORÁNCE S TĚSTOVINAMI

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
telecí kýta 1 000 g
olej řepkový 1 lžíce
vývar z kostí domácí 300 ml
česnek 2 paličky
majoránka sušená drhnutá 3 lžíce
pepř černý mletý 1 lžička
sůl 1 lžička
hladká mouka pšeničná 2 lžíce
máslo čerstvé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, nakrájíme na velké kostky, zprudka orestujeme na oleji a vsypeme do "pomalého" hrnce. Výpek zalijeme vývarem a necháme chvilku odvařit, poté vlijeme na maso, přidáme 2 lžíce majoránky, česnek, mletý pepř a sůl a dolijeme vývarem, aby bylo maso zcela ponořené. Hrnec uzavřeme a dusíme na vyšší výkonnostní stupeň asi 3 hodinky, dokud není maso měkké.

  2. Poté zahustíme záklechtkou z vody a trochy hladké mouky, promícháme a přidáme 1 lžíci majoránky, kterou rozemneme v dlaních, uvolní se tím její osobitá vůně. Přidáme plátek másla a ještě asi 15 minut vaříme. Dochutíme solí a pepřem. Samozřejmě lze pokrm připravit i klasicky na plotně.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů