Polníčkový salát s jahodou - bez lepku, vajec

Radka

Jinak pár tipů na saláty.... obědové do krabičky nebo jen jako lehkou večeři. Další tipy na neobvyklé a skvělé saláty najdete v mých kuchařkách - Radčina kuchařka bez lepku (se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec) -1,2.

Polníčkový salát s jahodou - bez lepku, vajec

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
polníček 300 g
jahody 100 g
čerstvý sýr kozí 100 g
len, lněné semínko 20 g
dýňová semínka 1 lžička
slunečnicová semínka 1 lžička
olivový olej 3 lžíce
ocet balsamikový 1,5 lžic
sirup agávový 1 lžíce
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Salát opláchneme a necháme na sítku okapat. Na pánvičce za stálého míchání na sucho opražíme směs semínek. Necháme zchladnout. Válečky sýra balíme v opražených semínkách.

  2. Lístky salátu promícháme v míse s plátky jahod, obložíme obalenými kousky sýra Dochutíme solí a pepřem a prokapeme zálivkou. Podáváme s kousky opečené bílé bezlepkové bagetky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů