Jinak pár tipů na saláty.... obědové do krabičky nebo jen jako lehkou večeři. Další tipy na neobvyklé a skvělé saláty najdete v mých kuchařkách - Radčina kuchařka bez lepku (se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec) -1,2.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Zálivka | |
3 lžíce |
3 lžíce |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Salát opláchneme a necháme na sítku okapat. Na pánvičce za stálého míchání na sucho opražíme směs semínek. Necháme zchladnout. Válečky sýra balíme v opražených semínkách.
-
Lístky salátu promícháme v míse s plátky jahod, obložíme obalenými kousky sýra Dochutíme solí a pepřem a prokapeme zálivkou. Podáváme s kousky opečené bílé bezlepkové bagetky.
Makronutrienty
24%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 679 kJ | 2 042 kJ |
Kalorická hodnota | 162 kcal | 488 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,84 g
3,09 g |
17,6 g
9,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,584 SVJ | 1,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
3,86 g |
39,8 g
11,6 g |
Bílkoviny | 5,35 g | 16,1 g |
Sůl | 0,715 g | 2,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů