Polníčkový salát s halloumi a hruškou
Jednoduchý, rychlý a svěží salát s halloumi. Kombinace chutí je zajímavá a lahodná. Vynikající bude jako lehká a zdravá letní večeře nebo oběd.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
polníček | 125 g |
hruška | 1 kus |
halloumi, sýr na grilování | 300 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
ořechy vlašské | 50 g |
olivový olej | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na talíř položíme polníček, na něj na kousky pokrájíme hrušku. Nasekáme ořechy a nasucho opražíme na pánvi. Potom pánev vytřeme olivovým olejem a opražíme do zlatova kousky halloumi. Vše vložíme do misky nebo talíř, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů