Polníčkové pesto
Výtečná obměna klasického pesta z bazalky. Toto pesto je vhodné i na chleba s máslem.
- 15m
- 4 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Orestování
- Paleo
- Pomazánky
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
polníček | 1 hrst |
slunečnicová semínka | 2 lžičky |
ořechy vlašské | 5 kusů |
olivový olej | 30 ml |
sůl | 1 špetka |
česnek stroužky | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Na pánvi opražíme nasucho slunečnicová semínka a vlašské ořechy. Mícháme, aby se nepřipálila.
-
Omyjeme si polníček, oloupeme 2 stroužky česneku (nebo dle chuti).
-
Opražená semínka dáme do mixéru, přihodíme polníček, nahrubo nakrájený česnek, nalejeme olej a osolíme.
-
Všechny ingredience dobře rozmixujeme. Pokud se uchytávají na stěnu mixéru, setřete je lžičkou. Měla by vzniknout hladká zelená kaše.
-
otové pesto skladujeme v uzavřené sklenici v lednici. Dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů