Polníčkové pesto

Výtečná obměna klasického pesta z bazalky. Toto pesto je vhodné i na chleba s máslem.

Polníčkové pesto

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
polníček 1 hrst
slunečnicová semínka 2 lžičky
ořechy vlašské 5 kusů
olivový olej 30 ml
sůl 1 špetka
česnek stroužky 2 kusy

Postup přípravy

  1. Na pánvi opražíme nasucho slunečnicová semínka a vlašské ořechy. Mícháme, aby se nepřipálila.

  2. Omyjeme si polníček, oloupeme 2 stroužky česneku (nebo dle chuti).

  3. Opražená semínka dáme do mixéru, přihodíme polníček, nahrubo nakrájený česnek, nalejeme olej a osolíme.

  4. Všechny ingredience dobře rozmixujeme. Pokud se uchytávají na stěnu mixéru, setřete je lžičkou. Měla by vzniknout hladká zelená kaše.

    Všechny ingredience dobře rozmixujeme. Pokud se uchytávají na stěnu mixéru, setřete je lžičkou. Měla by vzniknout hladká zelená kaše.

  5. otové pesto skladujeme v uzavřené sklenici v lednici. Dobrou chuť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů