Polievka z pečených rajčin
Polievka je lowcarb a výborná.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 300 g |
cibule červená | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
pepř barevný celý | 1 g |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
olivový olej panenský | 50 ml |
oregano, dobromysl sušená | 1 špetka |
vývar zeleninový domácí | 300 ml |
bazalka čerstvá | 2 snítky |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 10 g |
Postup přípravy
-
Rajčiny si prekrojim napoly a dám ich priamo na plech pridám aj cesnak, cibuľku, koreniny a polejem 50 ml olivovým olejom. Dám piecť do vyhriatej rúry na 200 ° cca 40 minút.
-
Keď sú rajčiny upečené všetko aj zo šťavou dám do hrnca, pridám vývar a nechám ešte 5 minút prejsť varom Pridám ešte pár lístkov čerstvej bazalky a rozmixujem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů