Polévkové krutonky u nás často zachraňují zbylý a ztvrdlý chléb. Kostičky vydrží, dokud se nesní:) A do krémové polévky nebo česnačky - jako když je najdete.
Postup přípravy
-
Postup je velice jednoduchý. Chléb nakréjíme na kostičky a v troubě na sucho opečeme dohněda a dokřupava. Necháme zchladnout a uchováváme ve sklenici.
Makronutrienty
86%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 013 kJ | 506 kJ |
Kalorická hodnota | 242 kcal | 121 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
51,8 g
0,8 g |
25,9 g
0,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,18 SVJ | 2,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,1 g
0,49 g |
0,55 g
0,245 g |
Bílkoviny | 7,4 g | 3,7 g |
Sůl | 1,23 g | 0,615 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů