Polévka z pečených paprik s fazolemi
- 55m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
fenykl čerstvý, bulva | 1 kus |
mrkev | 3 kusy |
paprika kapie | 3 kusy |
fazole bílé | 100 g |
rajský protlak | 2 lžíce |
cibule | 1 kus |
česnek | 3 stroužky |
olivový olej | 2 lžíce |
tymián čerstvý | 2 snítky |
ocet balsamikový | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,5 hrsti |
voda | 800 ml |
petrželka, petrželová nať | 2 snítky |
Postup přípravy
-
Papriku očistíme, rozkrájíme na čtvrtiny a necháme v troubě péct. Může to trvat zhruba 30 min. na 200°C. Potom zakryjeme alobalem a necháme zchladnout. Z papriky nožem lehce sloupneme slupku. Cibulku a česnek nakrájíme najemno, zeleninu na menší kousky. Na olivovém oleji osmahneme cibulku do průsvitna. Přidáme česnek, fenykl, mrkev a tymián. Zelinu krátce opečeme, pak přidáme rajský protlak a ještě zarestujeme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru – tak aby zelenina byla ponořená. Přidáme balzamikový ocet. Pomalu vaříme, dokud mrkev nezačne měknout, cca 20 minut. Přidejte balzamikový ocet, červenou papriku, fazole, rajčatový protlak, vývar a 1/2 lžičky soli. Vařte, dokud mrkev nebude měkká, 15 až 20 minut. Poté přidejte pečenou papriku a rozmixujte dohladka. Doředíme dle potřeby, dochutíme solí a pepřem, můžete přidat trochu více balsamica.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů