Polévka z pečených paprik s fazolemi

Jídelní plán

Polévka z pečených paprik s fazolemi

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
fenykl čerstvý, bulva 1 kus
mrkev 3 kusy
paprika kapie 3 kusy
fazole bílé 100 g
rajský protlak 2 lžíce
cibule 1 kus
česnek 3 stroužky
olivový olej 2 lžíce
tymián čerstvý 2 snítky
ocet balsamikový 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,5 hrsti
voda 800 ml
petrželka, petrželová nať 2 snítky

Postup přípravy

  1. Papriku očistíme, rozkrájíme na čtvrtiny a necháme v troubě péct. Může to trvat zhruba 30 min. na 200°C. Potom zakryjeme alobalem a necháme zchladnout. Z papriky nožem lehce sloupneme slupku. Cibulku a česnek nakrájíme najemno, zeleninu na menší kousky. Na olivovém oleji osmahneme cibulku do průsvitna. Přidáme česnek, fenykl, mrkev a tymián. Zelinu krátce opečeme, pak přidáme rajský protlak a ještě zarestujeme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru – tak aby zelenina byla ponořená. Přidáme balzamikový ocet. Pomalu vaříme, dokud mrkev nezačne měknout, cca 20 minut. Přidejte balzamikový ocet, červenou papriku, fazole, rajčatový protlak, vývar a 1/2 lžičky soli. Vařte, dokud mrkev nebude měkká, 15 až 20 minut. Poté přidejte pečenou papriku a rozmixujte dohladka. Doředíme dle potřeby, dochutíme solí a pepřem, můžete přidat trochu více balsamica.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů