Polévka z pečených paprik s fazolemi

Jídelní plán

Polévka z pečených paprik s fazolemi

Postup přípravy

  1. Papriku očistíme, rozkrájíme na čtvrtiny a necháme v troubě péct. Může to trvat zhruba 30 min. na 200°C. Potom zakryjeme alobalem a necháme zchladnout. Z papriky nožem lehce sloupneme slupku.

    Cibulku a česnek nakrájíme najemno, zeleninu na menší kousky. Na olivovém oleji osmahneme cibulku do průsvitna. Přidáme česnek, fenykl, mrkev a tymián. Zelinu krátce opečeme, pak přidáme rajský protlak a ještě zarestujeme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru – tak aby zelenina byla ponořená. Přidáme balzamikový ocet. Pomalu vaříme, dokud mrkev nezačne měknout, cca 20 minut.

    Přidejte balzamikový ocet, červenou papriku, fazole, rajčatový protlak, vývar a 1/2 lžičky soli. Vařte, dokud mrkev nebude měkká, 15 až 20 minut.

    Poté přidejte pečenou papriku a rozmixujte dohladka. Doředíme dle potřeby, dochutíme solí a pepřem, můžete přidat trochu více balsamica.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte