Jednoduchá a rychlá zeleninová krémová polévka plná nečekaných chutí.
- 55m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
nebo 0,5 konzervy fazolí sterilovaných 50 g |
50 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 stroužky |
2 stroužky |
3 snítky |
3 snítky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
500 ml |
500 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozehřejte troubu na 200°C. Papriky rozkrojte, očistěte a pečte v troubě, dokud nebudou měkké a opečené. Nechte zchladnout a oloupejte.
Cibuli a česnek nakrájejte na jemno. Zeleninu nakrájejte na větší kousky. Cibuli v hoďte do velkého hrnce pomalu osmahněte. Přidejte česnek, fenykl a mrkev. Míchejte, dokud mrkev nezačne měknout, asi 10 minut. Přidejte rajský protlak a společně zarestujte.
Přidejte balzamikový ocet, upečenou červenou papriku, fazole, vývar a sůli. Vařte, dokud nebude zelenina měkká - 15 až 20 minut.
Poté vymixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem dohladka. Dochutíme další solí a pepřem, můžeme také přidat trochu balsamica.
Makronutrienty
69%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 223 kJ | 762 kJ |
Kalorická hodnota | 53,3 kcal | 182 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,35 g
2,16 g |
28,5 g
7,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,835 SVJ | 2,85 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,81 g
0,296 g |
6,19 g
1,01 g |
Bílkoviny | 1,93 g | 6,6 g |
Sůl | 0,931 g | 3,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů