Polévka z pečeného květáku a mrkve
Výborná sytá lowcarb polévka - vydá za hlavní jídlo.
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Pečení
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
mrkev | 4 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,2 lžičky |
libeček sušený drhnutý | 1 lžička |
vývar zeleninový domácí | 750 ml |
smetana na vaření | 100 g |
máslo čerstvé | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Květák rozdělíme na růžičky, dáme do pekáčku, přidáme mrkev, osolíme a opepříme a přidáme kousek másla. Upečeme. Pak rozmixujeme, přidáme vývar, petrželku a libeček, povaříme a přidáme smetanu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů