Nápaditá lowcarb polévka - zasytí, doplní vitamíny a minerály a ještě chutná :)
Děkujeme Ruth Šormové za recept :)
- 2h:10m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
8 kusů |
8 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Knedlíčky | |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
na ozdobu 30 kusů |
30 kusů |
Postup přípravy
-
Pokrájená rajčata, cibuli, papriky a kapii smíchat s trochou olivového oleje, osolit, přidat koření podle chuti (petrželka, bazalka, oregano, pepř) a v zakryté nádobě 2 hodiny zvolna péct (já používám pomalý hrnec). Do hotové zeleniny přidat lowcarb rajský protlak a rozmixovat dohladka.
-
Knedlíčky (12-15 kusů): Rozmíchat 1 vejce s 50g strouhaného sýra s 2 lžícemi dýňové mouky (jistě může být i jiná lowcarb mouka), vytvarovat knedlíčky a krátce povařit, nechat chvíli okapat a zchladnout (sýr trochu ztuhne).
Makronutrienty
46%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 282 kJ | 912 kJ |
Kalorická hodnota | 67,3 kcal | 218 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,05 g
1,71 g |
19,6 g
5,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,605 SVJ | 1,96 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,57 g
1 g |
11,6 g
3,25 g |
Bílkoviny | 3,65 g | 11,8 g |
Sůl | 0,877 g | 2,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů