Polévka z pečené petržele se sýrem s modrou plísní

To je Bašta

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Polévka z pečené petržele se sýrem s modrou plísní

Postup přípravy

  1. Očistěte petžel a nakrájejte je na kostky, stejně tak cibuli.

    Oloupejte stroužky česneku a překrojte je napůl.

    Všechno dejte na plech vyložený pečícím papírem, osolte, opepřete čerstvým pepřem a zakapejte olivovým olejem.

    Pečte na 180 stupňů půl hodiny.

  2. Všechnu pečenou zeleninu dejte do kastůlku a zalijte horkým vývarem.

    Přidejte nalámaný sýr.

    Všechno rozmixujte dohladka a podle potřeby nařeďte vodou, nebo vývarem.

    Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte