POLÉVKA Z DÝNĚ A ČERVENÉ ŘEPY
Sytá lowcarb polévka, plná vitamínů a minerálů. Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 0,5 kusu |
červená řepa, předvařená | 150 g |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
zázvor sušený mletý | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
vývar zeleninový domácí | 500 ml |
smetana na vaření | 100 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,2 lžičky |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Na tuku osmažím cibuli, přidám česnek, dýni, červenou řepu zázvor a chvíli restuji. Zaliji vývarem a vařím 20minut, přidám smetanu, krátce povařím. Dochutím citronem, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů