Polévka z červené řepy
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
- Evropská
- Fitness recepty
- Polévky
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa | 600 g |
cibule | 1 kus |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
nové koření | 2 zrnka |
ocet jablečný | 1 lžíce |
ocet balsamikový | 2 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka | 100 g |
pohanka loupaná | 30 g |
olej řepkový | 1 lžíce |
vývar zeleninový domácí | 1,2 litrů |
Postup přípravy
-
Nejprve pohanku propláchneme a uvaříme dle návodu.
-
V jiném hrnci osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Zalijeme vývarem, přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou řepu, koření, ocet a vaříme dokud řepa nezměkne. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme uvařenou pohanku, smetanu a dochutíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů