Polévka z červené řepy

Jogínka

Polévka z červené řepy

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
červená řepa 600 g
cibule 1 kus
bobkový list celý sušený 2 kusy
nové koření 2 zrnka
ocet jablečný 1 lžíce
ocet balsamikový 2 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 100 g
pohanka loupaná 30 g
olej řepkový 1 lžíce
vývar zeleninový domácí 1,2 litrů

Postup přípravy

  1. Nejprve pohanku propláchneme a uvaříme dle návodu.

  2. V jiném hrnci osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Zalijeme vývarem, přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou řepu, koření, ocet a vaříme dokud řepa nezměkne. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme uvařenou pohanku, smetanu a dochutíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů