Polévka z červené řepy s jogurtem a granolou
Pro milovníky červené řepy...
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa | 500 g |
ocet kvasný lihový | 1 lžíce |
cukr krystal | 1 lžíce |
bílý jogurt řeckého typu nízkotučný | 4 lžíce |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Řepu vcelku zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Přidáme sůl, cukr a ocet. Uvaříme do měkka. Vařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kousky. Zalijeme cca 1 l vody a rozmixujeme. Necháme povařit. Dochutíme solí Na talíř servírujeme se lžičkou jogurtu, posypané granolou a čerstvou bazalkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů