Polévka z červené řepy s jogurtem a granolou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Pro milovníky červené řepy...

Polévka z červené řepy s jogurtem a granolou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
červená řepa 500 g
ocet kvasný lihový 1 lžíce
cukr krystal 1 lžíce
bílý jogurt řeckého typu nízkotučný 4 lžíce
bazalka čerstvá 1 hrst
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Řepu vcelku zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Přidáme sůl, cukr a ocet. Uvaříme do měkka. Vařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kousky. Zalijeme cca 1 l vody a rozmixujeme. Necháme povařit. Dochutíme solí Na talíř servírujeme se lžičkou jogurtu, posypané granolou a čerstvou bazalkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů