Pro milovníky červené řepy...
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
bílý jogurt řeckého typu nízkotučný 4 lžíce |
4 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Řepu vcelku zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Přidáme sůl, cukr a ocet. Uvaříme do měkka.
Vařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kousky. Zalijeme cca 1 l vody a rozmixujeme. Necháme povařit. Dochutíme solí
Na talíř servírujeme se lžičkou jogurtu, posypané granolou a čerstvou bazalkou.
Makronutrienty
81%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 205 kJ | 311 kJ |
Kalorická hodnota | 49 kcal | 74,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
7,84 g |
16,1 g
11,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 1,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,137 g
0,013 g |
0,208 g
0,019 g |
Bílkoviny | 2,42 g | 3,66 g |
Sůl | 1,24 g | 1,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů