Dnes u mňa vyhrala cvikľa, dlho som nemala tak z jednej som uvarila túto skvelú nízkosacharidovú polievočku.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
150 ml |
150 ml |
Postup přípravy
-
Na kokosovom oleji osmahnem jarnú cibuľku, pridám cvikľu pokrájanú na kocky, 1 čl čerstveho zázvoru, mleté čierne korenie, him. bylinkovú soľ a restujem 2-3 minútky podlejem vodou a varím domäkka, potom pridám cca 150 ml kokosového mlieka a mixnem.
Makronutrienty
50%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 385 kJ | 1 373 kJ |
Kalorická hodnota | 92,1 kcal | 328 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,26 g
5,31 g |
29,5 g
18,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,826 SVJ | 2,95 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,48 g
5,67 g |
23,1 g
20,2 g |
Bílkoviny | 1,68 g | 5,99 g |
Sůl | 0,643 g | 2,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů