- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
400 ml |
400 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky nebo na kolečka.
-
Osolíme a uvaříme ve vývaru.
-
Podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany.
Makronutrienty
73%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 178 kJ | 692 kJ |
Kalorická hodnota | 42,6 kcal | 165 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,14 g
2,87 g |
27,7 g
11,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,714 SVJ | 2,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,35 g
0,342 g |
5,25 g
1,33 g |
Bílkoviny | 1,31 g | 5,08 g |
Sůl | 0,951 g | 3,69 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů