Polévka z bílé ředkve s bramborem, česnekem a bylinkami

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Polévka z bílé ředkve s bramborem, česnekem a bylinkami

Velmi chutná polévka, která zahřeje a zároveň se hodí při nachlazení. Bílou ředkev miluji jak do omáček, zálivek, tak polévek. Je to úžasná surovina, která má neomezené množství využití v kuchyni.

Ředkev je významná zejména pro svůj obsah vitaminu C. Najdeme v ní však také řadu minerálních látek, například železo, draslík, sodík, hořčík, vápník. Dále jsou zastoupeny silice, fytoncidní látky.

Postup přípravy

  1. Očistíme si jednotlivé druh zeleniny a nakrájíme na kousky. Zeleninu orestujeme na Ghí, zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek, tymián, majoránku, brambory, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec vše rozmixujeme dohladka.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte