Rychlá a výborná nízkosachaidová polévka, lehký oběd či večeře plná vitamínů.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
velký 1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
250 ml |
250 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 litr |
1 litr |
Postup přípravy
-
Na másle jsem orestovala osolenou cibuli na měsíčky, přidala jsem mrkev na kolečka a kedluben na malinké kostičky. Jakmile byla mrkev poloměkká, přidala jsem bílou část pórku na kolečka a ještě chvíli restovala. Dávejte pozor, ať vám pórek nezhnědne.
-
Přidala jsem česnek a koření a potom jsem zalila asi tak necelým litrem vody a povařila vše do změknutí. Dále jsem polívku mírně rozmixovala tyčovým mixérem a přidala smetanu se zelenou částí pórku. Za stálého míchání jsem vařila do zhoustnutí.
Makronutrienty
40%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 228 kJ | 1 134 kJ |
Kalorická hodnota | 54,5 kcal | 271 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,5 g
1,2 g |
17,4 g
5,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,35 SVJ | 1,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,34 g
14,1 g |
21,6 g
69,9 g |
Bílkoviny | 0,966 g | 4,8 g |
Sůl | 0,385 g | 1,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů