Polévka je velmi rychlá a chuťově zajímavá.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
500 ml |
500 ml |
1 hrst |
1 hrst |
100 ml |
100 ml |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vývar přivedeme k varu, přidáme ovesné vločky a po cca 2 minutách varu přidáme pohanku, jáhly a čočku a mléko.
Opět přivedeme k varu, do polévky opatrně rozklepneme 2 vejce, která vaříme tak, aby žloutek zůstal polotekutý, cca 2 – 3 minuty.
Těsně před koncem varu přidáme bylinky a mandle, případně dosolíme
Makronutrienty
45%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 251 kJ | 319 kJ |
Kalorická hodnota | 60,1 kcal | 76,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,47 g
1,35 g |
6,95 g
1,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,547 SVJ | 0,695 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,4 g
0,764 g |
3,05 g
0,971 g |
Bílkoviny | 4,17 g | 5,3 g |
Sůl | 0,686 g | 0,872 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů