Polévka s nadýchanými kuřecími knedlíčky

Jídelní plán

Polévka s nadýchanými kuřecími knedlíčky

Jednoduchá, rychlá a vynikající polévka, která ale udělá spoustu parády a může být servírovaná také jako sváteční. Z tohoto množství budete mít buď dvě pořádné obědové porce, nebo čtyři talíře polévky.

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky. Osolíme, okořeníme, vložíme do mixéru. Přidáme vejce - můžete celé, nebo jen cca 60g zbylých bílků. Zalijte mlékem (můžete i smetanou, pokud vám nevadí více kalorií) a vše rozmixujte dohladka. Zdá se vám plochá lžička soli na jedno kuřecí prso hodně? Nebojte se toho - jak se budou knedlíčky vařit, pustí hodně chuti do polévky. Proto je také dobré knedlíčky více okořenit. Koření v receptu je takový můj základ. Přidávám ale další položky, podle momentální chuti. Použít můžete jiné bylinky, vynikající je třeba nasekaná pažitka. Nebo přidat kvalitní grilovací koření, zázvor, kari, koriandr nebo i třeba lahůdkové droždí. Anebo je udělat ještě trochu jinak, přidat majoránku a kuřecímu masu ještě také trochu jater.

  2. Osmahněte na kousky pokrájenou zeleninu na olivovém oleji. Odložte stranou.

    TIP: Zeleninu můžete libovolně zaměňovat, podle toho, co máte rádi. Případně, můžete využít zeleninu zamraženou - výborná a barevná je například Toskánská směs.

  3. V širokém hrnci uveďte do varu cca 1,2 litru vody a stáhněte na střední plamen. Lžičkou do vody házejte kousky masové směsi. Jakmile máte hotovo a masové kousky ztuhly, přidejte zeleninu, dvě lžíce lahůdkového droždí a pomalu táhněte cca 20minut, aby se zelenina i maso uvařily a chuti se dobře propojily.

    Pokud chcete přidat do polévky vložku, můžete do ní v této fázi hodit hrst quinoi, žlutého hrachu, červené čočky, brambor nebo kedlubny.

  4. Nasekejte najemno čerstvé bylinky - petrželku, pažitku, zkrátka co máte:) Těsně před koncem vaření přidejte do polévky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte