Pohankový prejt

Fajne Jidlo

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Pohankový prejt

Pohanka patří mezi plodiny, které bychom měli v zimě co nejčastěji zařadit do našeho jídelníčku. Velmi dobře ohřívá organismus. Zde je jednoduchý recept, který vám v tom pomůže.

Postup přípravy

  1. Nejdříve uvaříme pohanku. Mezitím co se vaří pohanka, orestujeme na krájenou cibulku a nahrubo nastrouhané tofu. K cibuli a tofu přidáme uvařenou pohanku. Přidáme 2 lžičky rajčatového protlaku, sůl a pepř. Vše zamícháme a můžeme podávat z kváskovým chlebem.

  2. Pohanka je bohatým zdrojem na nejrůznější vitamíny a minerální látky. Nejdůležitější látkou, kterou pohanka obsahuje je rutin, který podporuje vstřebávání vitamínu C. Navíc příznivě působí na cévy a celý cévní systém vůbec.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte