Pohankové zdravé ráno
Tento recept v podstatě nevařená pohanková kaše - je to recept o zdraví žil, pohanka totiž velmi blahodárně působí na žilní systém posiluje pružnost cév a čistí je, dále příznivě ovlivňuje funkci trávicího systému a játra a uklidňuje žaludeční a dvanácternikové vředy. Tento recept je nenáročný na přípravu a dá se dochutit na slano i na sladko.
- 2m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
pohanka loupaná lámanka | 40 g |
kefírové mléko | 200 ml |
Postup přípravy
-
Večer dám do uzavíratelné misky 2 lžíce (40g) pohanky zaleji 200ml kefíru a nechám do rána uzavřené bobtnat. Ráno ochutíme dle aktuální chutě skořicí a dle chuti dosladíme xylitolem(není potřeba pohanka má nasládlou chuť), nebo na slano solí a bylinkami (výborná je jarní cibulka, petrželka, nebo i kopr, citrón a olivový olej např. s chilli. POZOR: pohanka obsahuje velké množství sacharidů, na KETO se tedy nehodí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů