Pohankové vanilkové rohlíčky s KOKO Ghí
Pohankové vanilkové rohlíčky s Koko Ghí, naprosto senzační pro ty, kteří si nemůžou dopřát chuť másla, Ghí nebo-li přepuštěné máslo je zbaveno mléčné bílkoviny, tudíž s tímto cukroví nemusíte mít výčitky. Kombinace Ghí s kokosovým olejem je skvělá, vůně a chuť jedinečná, to prostě nelze popsat.
- 1h:30m
- 28 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 28 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka pohanková hladká | 250 g |
máslo přepuštěné, ghí | 180 g |
ořechy lískové mleté | 100 g |
cukr kokosový | 70 g |
vanilkový lusk | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
škrob tapiokový | 2 lžíce |
cukr kokosový | 200 g |
Postup přípravy
-
Odvážíme si jednotlivé ingredience, pohankovou mouku, ghí, nameleme si lískové ořechy společně s kokosovým cukrem, vyškrábneme vanilku z vanilkového lusku. Nasypeme si na pracovní plochu pohankovou mouku a přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto, já nepřidávala nic navíc. Důkladně prohnětené těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne uležet.
-
Druhý den vyndáme hodinu předem, než s ním budeme pracovat, hodně nám v lednici díky Ghí zatuhne. Těsto opět lehce propracujeme a připravíme z něj rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem. Osvědčilo se mi připravovat vanilkové rohlíčky s pomocí pečícího papíru, na kterém rohlíčky vyválím a stočím.
-
Připravené rohlíčky vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 20 – 25 minut, záleží na tloušťce, určitě se nevyplatí dělat příliš tenké, rohlíčky jsou křehké a rozpadly by se. Upečené rohlíčky poznáte snadno, začnou nádherně vonět a provoní celý dům, s Ghí určitě 20-25 minut.
-
Upečené rohlíčky necháme vychladnout, nepospícháme, jinak se nám rozlámou, následně je již jen obalíme v namletém kokosovém cukru. Já si nasypala namletý kokosový cukr na talíř, položila do něj vanilkový rohlíček a druhou rukou posypala. Nemusíte se bát, po vychladnutí již tak křehké nejsou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů