Pohankové vanilkové rohlíčky s Koko Ghí, naprosto senzační pro ty, kteří si nemůžou dopřát chuť másla, Ghí nebo-li přepuštěné máslo je zbaveno mléčné bílkoviny, tudíž s tímto cukroví nemusíte mít výčitky. Kombinace Ghí s kokosovým olejem je skvělá, vůně a chuť jedinečná, to prostě nelze popsat.
- 1h:30m
- 28 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
180 g |
180 g |
100 g |
100 g |
70 g |
70 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na obalení | |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Odvážíme si jednotlivé ingredience, pohankovou mouku, ghí, nameleme si lískové ořechy společně s kokosovým cukrem, vyškrábneme vanilku z vanilkového lusku.
Nasypeme si na pracovní plochu pohankovou mouku a přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto, já nepřidávala nic navíc. Důkladně prohnětené těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne uležet.
-
Druhý den vyndáme hodinu předem, než s ním budeme pracovat, hodně nám v lednici díky Ghí zatuhne.
Těsto opět lehce propracujeme a připravíme z něj rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem. Osvědčilo se mi připravovat vanilkové rohlíčky s pomocí pečícího papíru, na kterém rohlíčky vyválím a stočím.
-
Připravené rohlíčky vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 20 – 25 minut, záleží na tloušťce, určitě se nevyplatí dělat příliš tenké, rohlíčky jsou křehké a rozpadly by se.
Upečené rohlíčky poznáte snadno, začnou nádherně vonět a provoní celý dům, s Ghí určitě 20-25 minut.
-
Upečené rohlíčky necháme vychladnout, nepospícháme, jinak se nám rozlámou, následně je již jen obalíme v namletém kokosovém cukru. Já si nasypala namletý kokosový cukr na talíř, položila do něj vanilkový rohlíček a druhou rukou posypala. Nemusíte se bát, po vychladnutí již tak křehké nejsou.
Makronutrienty
62%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 156 kJ | 552 kJ |
Kalorická hodnota | 515 kcal | 132 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
58,7 g
32,4 g |
15 g
8,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,87 SVJ | 1,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,5 g
15,2 g |
7,81 g
3,89 g |
Bílkoviny | 5,08 g | 1,3 g |
Sůl | 0,159 g | 0,041 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů