- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
10 kusů |
10 kusů |
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Příloha | |
těstoviny špagety, spaghetti bezlepkové 120 g |
120 g |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na drobno, cibuli na proužky. Osolíme a okořeníme. Společně zprudka restujeme na sucho na nepřilnavé pánvi.
Pohankové špagety uvaříme podle návodu.
-
Když maso získá zlatavou barvu přidáme na malé kostičky nakrájenou dýni a restujeme.
Po 5 minutách přidáme na malé kostičky nakrájenou cuketu a restujeme až je dýně a cuketa měkká.
-
Na pánev přidáme uvařené špagety, promícháme a naservírujeme na talíře.
Na stejnou pánev hodíme cherry rajčátka a zprudka orestujeme asi 3 – 4 minuty, aby se prohřála. Přidáme na špagety.
Makronutrienty
58%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 429 kJ | 1 945 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 465 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,7 g
0,9 g |
62,2 g
4,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,37 SVJ | 6,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,83 g
0,405 g |
8,29 g
1,84 g |
Bílkoviny | 8,17 g | 37 g |
Sůl | 0,327 g | 1,48 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů