Hledáte jedinečný a zdravý recept na pohankové bliny, který by oživil váš snídaňový stůl? Naše pohankové bliny jsou dokonalou volbou pro každého, kdo si chce vychutnat tradiční ruskou pochoutku s moderním zdravým twistem. Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak připravit lahodné bliny z pohankové mouky, které jsou nejen vynikající, ale také plné živin. Ať už máte rádi snídani na sladko či slano, tento recept na pohankové bliny je přesně to, co potřebujete pro zpestření vašeho jídelníčku.
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
70 g |
70 g |
hladká mouka špaldová celozrnná 50 g |
50 g |
12 g |
12 g |
130 ml |
130 ml |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Smíchejte oba typy mouky, nadrobno rozdrobené droždí, mléko vlažné, jedno vejce a trochu soli. Tuto směs nechte v teple, aby kynula, dokud se její objem nezdvojnásobí.
Na pánvi rozehřejte olej a smažte malé palačinky. Jakmile jsou hotové, přeneste je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku.
Bliny se klasicky podávají s kaviárem, ale my je můžeme připravit například s plátkem uzeného lososa, porcí husté zakysané smetany nebo řeckého jogurtu a posypeme nasekanou čerstvou cibulkou.
Pokud máte chuť na sladkou verzi, podávejte bliny s jogurtem či šlehaným tvarohem, ovocem a oříšky.
Makronutrienty
59%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 083 kJ | 373 kJ |
Kalorická hodnota | 259 kcal | 89,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
30 g
2,14 g |
10,3 g
0,737 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3 SVJ | 1,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
2,37 g |
4,12 g
0,818 g |
Bílkoviny | 8,67 g | 2,99 g |
Sůl | 0,406 g | 0,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů