Pohanková roláda s borůvkovým tvarohem
Mlsání bez výčitek. To je pohankovo-oříšková roláda s borůvkovým tvarohem. Bez lepku a bez cukru. Jemná a nadýchaná :)
- 4h:15m
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
ořechy vlašské mleté | 4 lžíce |
mouka pohanková hladká | 2 lžíce |
sirup agávový | 1 lžíce |
voda vlažná | 1 lžíce |
tvaroh hrudkovitý | 150 g |
borůvky | 2 lžíce |
jogurt bílý, rostlinná alternativa | 2 lžíce |
marmeláda borůvková, džem | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Žloutky oddělíme od bílků, z nichž vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sirupem, přidáme oříšky, mouku a vodu a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rozhrneme na pečící papír a pečeme asi 12 minut na 200°C.
-
Roládu po upečení smotáme do utěrky a necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme s jogurtem a borůvkami. Roládu potřeme marmeládou, borůvkovým tvarohem a zavineme. Necháme ztuhnout a podáváme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů