Pohanková roláda s borůvkovým tvarohem

Deník jídla

Mlsání bez výčitek. To je pohankovo-oříšková roláda s borůvkovým tvarohem. Bez lepku a bez cukru. Jemná a nadýchaná :)

Pohanková roláda s borůvkovým tvarohem

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 4 kusy
ořechy vlašské mleté 4 lžíce
mouka pohanková hladká 2 lžíce
sirup agávový 1 lžíce
voda vlažná 1 lžíce
tvaroh hrudkovitý 150 g
borůvky 2 lžíce
jogurt bílý, rostlinná alternativa 2 lžíce
marmeláda borůvková, džem 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků, z nichž vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sirupem, přidáme oříšky, mouku a vodu a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rozhrneme na pečící papír a pečeme asi 12 minut na 200°C.

  2. Roládu po upečení smotáme do utěrky a necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme s jogurtem a borůvkami. Roládu potřeme marmeládou, borůvkovým tvarohem a zavineme. Necháme ztuhnout a podáváme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů