Pohanka se zelím

Fajne Jidlo

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Pohanka se zelím

Pohanka kroupa je základní surovinou pro přípravu bezlepkových jídel. Lze ji použít například jako přílohu k zelí.

Postup přípravy

  1. Pohanku kroupu zalijeme horkou vodou v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody a nechte stát, dokud se voda nevstřebá (30 minut) nebo krátce povařte.

  2. Uvaříme sójové kostky s zeleninovým bujónem. Než se kostky uvaří, tak si nakrájíme cibulku, kterou spěníme na olivovém oleji. Poté na olej přidáme jednu lžičku sladké papriky, kterou taky velmi krátce orestujeme. Nyní k cibuli přidáme zelí a chvilku podusíme.

  3. Nyní máme již sójové kostky uvařené a můžeme je zcedit a vymačkat nadbytečnou vodu. Kostky vložíme do zelí a vše zamícháme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte