Pohanka kroupa je základní surovinou pro přípravu bezlepkových jídel. Lze ji použít například jako přílohu k zelí.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
Příloha | |
---|---|
170 g |
170 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Pohanku kroupu zalijeme horkou vodou v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody a nechte stát, dokud se voda nevstřebá (30 minut) nebo krátce povařte.
-
Uvaříme sójové kostky s zeleninovým bujónem. Než se kostky uvaří, tak si nakrájíme cibulku, kterou spěníme na olivovém oleji. Poté na olej přidáme jednu lžičku sladké papriky, kterou taky velmi krátce orestujeme. Nyní k cibuli přidáme zelí a chvilku podusíme.
-
Nyní máme již sójové kostky uvařené a můžeme je zcedit a vymačkat nadbytečnou vodu. Kostky vložíme do zelí a vše zamícháme.
Makronutrienty
71%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 731 kJ | 974 kJ |
Kalorická hodnota | 175 kcal | 233 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,9 g
3,91 g |
39,8 g
5,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,99 SVJ | 3,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,81 g
0,676 g |
5,07 g
0,9 g |
Bílkoviny | 8,11 g | 10,8 g |
Sůl | 1,51 g | 2,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů