Pohanka s houbami, zelím a fazolkami
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
pohanka loupaná | 1 hrnek |
houby sušené, směs | 1 hrst |
Adzuki fazole | 100 g |
hlávkové bílé zelí | 0,25 hlávky |
sojová omáčka tamari | 1 lžička |
kmín celý | 1 lžička |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
Postup přípravy
-
Nejprve si uvařte fazolky. Přes noc je namočte do studené vody, ráno vodu slijte a vařte spolu s řasou (nebo bylinkami: majoránkou, saturejkou) pro lepši stravitelnost, v nové vodě asi 40 minut. Já si vždy uvařím fazole ve větším množstvi, zamrazim je, a poté postupně odebírám.
-
Pohanku propláchněte a přendejte do hrnce, na ni dejte nakrájené zeli na plátky, sušené houby a koření. Vařte v poměru 1:2 (pohanka:voda) + trochu vody navic kvůli zeli a houbám. Vařte dokud se voda nevyvaři. Poté přidejte fazolky a nechte ještě chvilku prohřát. Vyndejte bobkovy list a dochuťte sojovkou tamari. Kdo má rád, může přidat ještě osmahnutou cibulku s česnekem. Podávejte, nejlépe s domácími kyselými okurkami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů