Pohanka s houbami, zelím a fazolkami

Teri Zdravá výživa

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Pohanka s houbami, zelím a fazolkami

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvařte fazolky. Přes noc je namočte do studené vody, ráno vodu slijte a vařte spolu s řasou (nebo bylinkami: majoránkou, saturejkou) pro lepši stravitelnost, v nové vodě asi 40 minut. Já si vždy uvařím fazole ve větším množstvi, zamrazim je, a poté postupně odebírám.

  2. Pohanku propláchněte a přendejte do hrnce, na ni dejte nakrájené zeli na plátky, sušené houby a koření. Vařte v poměru 1:2 (pohanka:voda) + trochu vody navic kvůli zeli a houbám. Vařte dokud se voda nevyvaři. Poté přidejte fazolky a nechte ještě chvilku prohřát. Vyndejte bobkovy list a dochuťte sojovkou tamari. Kdo má rád, může přidat ještě osmahnutou cibulku s česnekem. Podávejte, nejlépe s domácími kyselými okurkami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte