Podzimní krémová zeleninová polévka s tymiánem

Jídelní plán

Výborná, hřejivá podzimní polévka. A pokud potřebujete jako já extra zahřát, ozdobte si ji několika kousky chilli.

Podzimní krémová zeleninová polévka s tymiánem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mrkev 2 kusy
petržel kořenová 1 kus
celer řapíkatý 6 stonků
vývar z kostí domácí 500 ml
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
kokosové mléko 100 ml
kachní sádlo 2 lžíce
česnek 2 stroužky
zakysaná smetana 120 g
tymián čerstvý 2 snítky
pepř černý mletý 1 špetka
mandle lupínky 4 lžičky
chilli lusky celé 1 kus

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle. Já nejraději používám vypečený tuk z husy, kachny nebo kuřete:) Zalijeme vývarem a uvaříme do měkka. Poté rozmixujme tyčovým mixérem. Přidáme kokosové mléko a případně trochu naředíme.

  2. Zakysanou smetanu smícháme se solí a pepřem. Ze snítek strhneme tymiánové lupínky a přidáme je do omáčky.

  3. Polévku servírujeme ozdobenou krémem ze zakysané smetany a místo krutonků posypanou trochou mandliček.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů