Podzimní krémová zeleninová polévka s tymiánem

Jídelní plán

Podzimní krémová zeleninová polévka s tymiánem

Výborná, hřejivá podzimní polévka. A pokud potřebujete jako já extra zahřát, ozdobte si ji několika kousky chilli.

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle. Já nejraději používám vypečený tuk z husy, kachny nebo kuřete:) Zalijeme vývarem a uvaříme do měkka. Poté rozmixujme tyčovým mixérem. Přidáme kokosové mléko a případně trochu naředíme.

  2. Zakysanou smetanu smícháme se solí a pepřem. Ze snítek strhneme tymiánové lupínky a přidáme je do omáčky.

  3. Polévku servírujeme ozdobenou krémem ze zakysané smetany a místo krutonků posypanou trochou mandliček.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte