Podzimní dýňový cheesecake - LC
Máme rádi lowcarb cheesecake, v čase dýní je dezert nejlepší z hokkaida - pro barvu i nasládlou chuť. Děkujeme Lence Matoušové za krásný sezónní recept :)
- 1h:10m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Americké
- Halloween
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 220 g |
máslo čerstvé | 60 g |
dýňové pyré | 200 g |
mascarpone | 250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
vajíčka | 1 kus |
skořice mletá | 1 lžička |
xylitol | 1 lžíce |
limetková šťáva | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Rozpuštěné máslo promícháme s mandlovou moukou a těstíčku vtlačíme do formy. Pečeme cca 5 minut (do zezlatnutí) na 170°
-
Pyré z dýně: (v mém případě půlka střední Hokaido, na kostičky, zalít vodou, přidat skořici, badyán, hřebíček, povolené LC sladidlo a rozvařit do měkka. Po uvaření vyndat koření a rozmixovat. Nechat vychladnout, ještě jsem dochutila šťávou z jedné limety)
-
Pyré, mascarpone, smetanu a vejce jsem vyšlehla do krému a ještě dochutila (sladidlo, skořice, limeta). Nalít na připravený upečený korpus a péct cca hodinu na 160, nejlépe na spod trouby dat plech s vodou.
-
Ozdobila jsem plátky limety a kořením, se kterým jsem pyré vařila.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů