Podzimní dýňový cheesecake - LC

Oli

Máme rádi lowcarb cheesecake, v čase dýní je dezert nejlepší z hokkaida - pro barvu i nasládlou chuť. Děkujeme Lence Matoušové za krásný sezónní recept :)

Podzimní dýňový cheesecake - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 220 g
máslo čerstvé 60 g
dýňové pyré 200 g
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
vajíčka 1 kus
skořice mletá 1 lžička
xylitol 1 lžíce
limetková šťáva 1 lžička

Postup přípravy

  1. Rozpuštěné máslo promícháme s mandlovou moukou a těstíčku vtlačíme do formy. Pečeme cca 5 minut (do zezlatnutí) na 170°

  2. Pyré z dýně: (v mém případě půlka střední Hokaido, na kostičky, zalít vodou, přidat skořici, badyán, hřebíček, povolené LC sladidlo a rozvařit do měkka. Po uvaření vyndat koření a rozmixovat. Nechat vychladnout, ještě jsem dochutila šťávou z jedné limety)

  3. Pyré, mascarpone, smetanu a vejce jsem vyšlehla do krému a ještě dochutila (sladidlo, skořice, limeta). Nalít na připravený upečený korpus a péct cca hodinu na 160, nejlépe na spod trouby dat plech s vodou.

  4. Ozdobila jsem plátky limety a kořením, se kterým jsem pyré vařila.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů