Podzimní dýňový cheesecake - LC

Podzimní dýňový cheesecake - LC

Máme rádi lowcarb cheesecake, v čase dýní je dezert nejlepší z hokkaida - pro barvu i nasládlou chuť.

Děkujeme Lence Matoušové za krásný sezónní recept :)

Postup přípravy

  1. Rozpuštěné máslo promícháme s mandlovou moukou a těstíčku vtlačíme do formy. Pečeme cca 5 minut (do zezlatnutí) na 170°

  2. Pyré z dýně: (v mém případě půlka střední Hokaido, na kostičky, zalít vodou, přidat skořici, badyán, hřebíček, povolené LC sladidlo a rozvařit do měkka. Po uvaření vyndat koření a rozmixovat. Nechat vychladnout, ještě jsem dochutila šťávou z jedné limety)

  3. Pyré, mascarpone, smetanu a vejce jsem vyšlehla do krému a ještě dochutila (sladidlo, skořice, limeta). Nalít na připravený upečený korpus a péct cca hodinu na 160, nejlépe na spod trouby dat plech s vodou.

  4. Ozdobila jsem plátky limety a kořením, se kterým jsem pyré vařila.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte