Máme rádi lowcarb cheesecake, v čase dýní je dezert nejlepší z hokkaida - pro barvu i nasládlou chuť.
Děkujeme Lence Matoušové za krásný sezónní recept :)
- 1h:10m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 23 cm | |
---|---|
220 g |
220 g |
60 g |
60 g |
Krém | |
200 g |
200 g |
250 g |
250 g |
200 ml |
200 ml |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Rozpuštěné máslo promícháme s mandlovou moukou a těstíčku vtlačíme do formy. Pečeme cca 5 minut (do zezlatnutí) na 170°
-
Pyré z dýně: (v mém případě půlka střední Hokaido, na kostičky, zalít vodou, přidat skořici, badyán, hřebíček, povolené LC sladidlo a rozvařit do měkka. Po uvaření vyndat koření a rozmixovat. Nechat vychladnout, ještě jsem dochutila šťávou z jedné limety)
-
Pyré, mascarpone, smetanu a vejce jsem vyšlehla do krému a ještě dochutila (sladidlo, skořice, limeta). Nalít na připravený upečený korpus a péct cca hodinu na 160, nejlépe na spod trouby dat plech s vodou.
-
Ozdobila jsem plátky limety a kořením, se kterým jsem pyré vařila.
Makronutrienty
16%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 452 kJ | 1 219 kJ |
Kalorická hodnota | 347 kcal | 291 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,92 g
2,46 g |
6,65 g
2,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,792 SVJ | 0,665 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,4 g
15 g |
28 g
12,6 g |
Bílkoviny | 6,85 g | 5,75 g |
Sůl | 0,076 g | 0,064 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů