Pochoutkový salát odlehčený (ne podle norem)

Kateřina Gallinová

Pochoutkový salát odlehčený (ne podle norem)

U některých jídel by si člověk i řekl, že je přece nejde udělat zdravější a zároveň zachovat jejich chuť. Ale proč se nepokusit? Já s dcerou jsme si na výsledku rozhodně pochutnaly.

Postup přípravy

  1. Uvařte hrášek doměkka. Poté ho sceďte, propláchněte studenou vodou a nechejte opakat.

  2. Šunku a kyselé okurky nakrájejte na nudličky, cibuli na hodně jemno.

  3. Smíchejte zakysanou smetanu, olivový olej, jablečný ocet, hořčici, sůl a pepř.

  4. Promíchejte všechny suroviny dohromady a podle chuti ještě dosolte a dopepřete. Salát podávejte studený například s mandlovým toastem, nebo ho použijte jako pomazánku na chlebíčky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte