Pochoutkový salát odlehčený (ne podle norem)

Kateřina Gallinová

U některých jídel by si člověk i řekl, že je přece nejde udělat zdravější a zároveň zachovat jejich chuť. Ale proč se nepokusit? Já s dcerou jsme si na výsledku rozhodně pochutnaly.

Pochoutkový salát odlehčený (ne podle norem)

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 200 g
nakládané kyselé okurky 90 g
hrášek mražený 90 g
cibule 25 g
zakysaná smetana 125 g
olivový olej panenský 3 lžíce
ocet jablečný 1 lžíce
hořčice dijonská 2 lžičky
sůl 6 špetek
pepř černý mletý 6 špetek

Postup přípravy

  1. Uvařte hrášek doměkka. Poté ho sceďte, propláchněte studenou vodou a nechejte opakat.

  2. Šunku a kyselé okurky nakrájejte na nudličky, cibuli na hodně jemno.

  3. Smíchejte zakysanou smetanu, olivový olej, jablečný ocet, hořčici, sůl a pepř.

  4. Promíchejte všechny suroviny dohromady a podle chuti ještě dosolte a dopepřete. Salát podávejte studený například s mandlovým toastem, nebo ho použijte jako pomazánku na chlebíčky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů