Plnený zemiakovo - hokkaido knedlík bez vajíčka na kapustovo - jabĺčkovej oblohe
Ahojte :) Po dlhšej dobe som sa znovu dostala na milovaný blog a nemôžem sa dočkať, ako sa s vami podelím o recept na moje prvé knedlíčky :) ....pekne plnené lesnými hríbikmi :) Poviem vám, že to bola pre mňa fuška, nájsť správnu konzistenciu cesta, aby som sa z lepidla pohla k niečomu naozaj tvarovateľnému :D Nakoniec to ale vyšlo a spolu s kapustou, robenou na jabĺčkach a zároveň aj v jablkovej šťave, to stálo za to :) Vzhľadom k tomu, že moje prsty boli celé od zemiakov a tekvice :D som vám odfotila len konečný výsledok :)
- 2h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Obědy a večeře
- Papinův hrnec
- Pomalý hrnec
- Posvícení
- Regionální a krajové
- Restování
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory vařené ve slupce | 1 kg |
dýně Hokkaido | 200 g |
škrob jemný bramborový | 3 lžíce |
sůl | 2 lžičky |
celerová nať | 2 hrsti |
mražené houby - hřiby | 200 g |
cibule bílá | 1 kus |
rozmarýn | 2 lžičky |
kmín mletý | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 lžička |
olej řepkový | 2 lžíce |
hlávkové červené zelí | 500 g |
cibule bílá | 1 kus |
jablka | 2 kusy |
cukr krystal | 2 lžíce |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
pepř černý celý | 5 kuliček |
kmín mletý | 2 lžíce |
rozinky sušené | 2 hrsti |
šťáva jablečná, mošt | 500 ml |
voda | 500 ml |
Postup přípravy
-
Knedlíky: Zemiaky a tekvicu dáme variť vo zvlášť hrnci. Zemiaky nešúpeme. Ošúpeme ich až po uvarení a spolu s uvarenou tekvicou ich nastrúhame na strúhadle. Cesto ochutíme morskou soľou a vňaťkou. Prisypeme Solamyl a múku. Miesime. Vyskúšame, či sa z cesta dá vytvarovať gulôčka. Knedlíky naplníme. Dáme ich do vriacej a osolenej vody. Až vyplávu, budú hotové :) Plnka: Na mierne hnedú cibuľku, ktorú sme si orestovali na oleji dáme hríbiky. Zalejeme ich vodou a ochutíme mletým rozmarínom, ktorý sa perfektne hodí k tekvici, mletým čiernym korením a soľou. Zalejeme vodou. Varíme aspoň takých 20 minút, dokiaľ sa nám voda neodparí. aaa kapusta, tá naša, špeciálna, jablková :) ... Na opraženú cibuľku nasypeme cukor. Až cukor skaramelizuje, zalejeme ho jablčnou šťavou a vodou. Pridáme nasekanú kapustu a jabĺčka. Ochutíme. Varíme, dokiaľ kapusta nezmäkne tak, aby nám v nej ostala šťava. Na hotové knedlíky dáme opraženú cibuľku, alebo ich vyobriacame priamo v panvičke, kde sa nám cibuľka pražila :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů