- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 000 g |
1 000 g |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Houby a cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. Společně na sucho restujeme na pánvi až se vyvaří všechna tekutina.
-
Než se nám orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu, a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku, jen tolik, aby směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
-
Patizon umyjeme, seřízneme vršek tak, aby vznikla poklička. Z vnitřku vydlabeme všechna semínka. Patizon naplníme připravenou směsí masa a hub.
-
Vložíme do pekáčku, na směs položíme seříznutý vršek patizonu, mírně podlijeme vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 1 hodinu. Během pečení poléváme patizon výpekem.
-
Tip
Místo lesních hub lze použít žampiony, někdy místo hub přidám papriku.
Makronutrienty
69%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 373 kJ | 3 254 kJ |
Kalorická hodnota | 89 kcal | 778 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13 g
6,39 g |
114 g
55,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,3 SVJ | 11,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,78 g
0,302 g |
15,5 g
2,64 g |
Bílkoviny | 4,21 g | 36,8 g |
Sůl | 3,54 g | 30,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů