Plněné zelné listy mletým masem - LC
Prostě holubky….. (bez rýže)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 1 hlávka |
maso mleté | 1 000 g |
rajský protlak | 4 lžíce |
paprika sladká mletá | 2 lžíce |
česnek sušený / granulovaný | 2 lžičky |
cibule | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej | 2 lžíce |
ocet kvasný lihový | 1 lžíce |
zakysaná smetana | 1 kus |
Postup přípravy
-
Do hlubokého hrnce dáme vařit celou omytou hlávku zelí zbavenou středového košťálu, přidáme trochu octa, vaříme doměkka. Jednotlivé listy musí jít oddělit od hlávky. Takto uvařené zelí necháme vystydnout, rozebereme na jednotlivé lupeny, ze kterých seřízneme tvrdý hřbet.
-
Na pánvi osmažíme na oleji cibulku, přidáme mleté maso, papriku, koření a smažíme, aby maso nebylo syrové. Na závěr přidáme rajský protlak BEZ CUKRU.
-
Masovou směsí plníme zelné listy .List vezmeme do dlaně vložíme cca 2 lžíce směsi (podle velikosti listu) nejprve zelí přehneme směrem vpřed, jako kdybychom chtěli rolovat, poté založíme boční strany a pokračujeme v rolování.
-
Takto naplněné listy klademe do hrnce, který můžeme vyložit pokrájenými kousky zelných listů. Zalijeme rajským protlakem, který smícháme s vodou . Závitky by měly být skoro ponořené. Při vaření je nutné párkrát hrncem zahýbat, ať se nám holubky nepřipálí . Dusíme cca 30 minut. Na talíři přidáme zakysanou smetanu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů