Plněné zelné listy mletým masem - LC

Kristýna

Prostě holubky….. (bez rýže)

Plněné zelné listy mletým masem - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hlávkové bílé zelí 1 hlávka
maso mleté 1 000 g
rajský protlak 4 lžíce
paprika sladká mletá 2 lžíce
česnek sušený / granulovaný 2 lžičky
cibule 1 kus
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
olivový olej 2 lžíce
ocet kvasný lihový 1 lžíce
zakysaná smetana 1 kus

Postup přípravy

  1. Do hlubokého hrnce dáme vařit celou omytou hlávku zelí zbavenou středového košťálu, přidáme trochu octa, vaříme doměkka. Jednotlivé listy musí jít oddělit od hlávky. Takto uvařené zelí necháme vystydnout, rozebereme na jednotlivé lupeny, ze kterých seřízneme tvrdý hřbet.

  2. Na pánvi osmažíme na oleji cibulku, přidáme mleté maso, papriku, koření a smažíme, aby maso nebylo syrové. Na závěr přidáme rajský protlak BEZ CUKRU.

  3. Masovou směsí plníme zelné listy .List vezmeme do dlaně vložíme cca 2 lžíce směsi (podle velikosti listu) nejprve zelí přehneme směrem vpřed, jako kdybychom chtěli rolovat, poté založíme boční strany a pokračujeme v rolování.

  4. Takto naplněné listy klademe do hrnce, který můžeme vyložit pokrájenými kousky zelných listů. Zalijeme rajským protlakem, který smícháme s vodou . Závitky by měly být skoro ponořené. Při vaření je nutné párkrát hrncem zahýbat, ať se nám holubky nepřipálí . Dusíme cca 30 minut. Na talíři přidáme zakysanou smetanu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů