PLNĚNÉ ŽAMPIONY S OPEČENOU KEDLUBNOU

Oli

Krásně barevné lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové za recept :)

PLNĚNÉ ŽAMPIONY S OPEČENOU KEDLUBNOU

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
žampiony čerstvé 250 g
slanina anglická 150 g
cibule 1 kus
vajíčka 1 kus
sýr s modrou plísní, niva 50 g
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 špetka
kmín drcený 0,3 lžičky
kedlubna 1 kus
sůl 1 špetka
kurkuma mletá 1 špetka

Postup přípravy

  1. Žampiony zbavím nožiček a opatrně vydlabu, poté nadrobno nakrájím. Slaninu podélně rozkrájím podle počtu žampionu(2 na žampion),zbytek nakrájím na malé kostičky a nechám na suché pánvi opražit.

  2. Přidám drobně nakrájenou cibuli, osmažím, přidám žampiony, trochu osolím, opepřím, okmínuji a chvíli restuji, ke konci vmíchám vejce a nastrouhanou nivu. Nechám trochu zchladnout a naplním žampiony, obalím ve slanině a sepnu párátkem.

  3. V horkovzdušné troubě peču na 180°C 20minut. Kedlubnu nakrájím a uvařím v osolené vodě s trochou kurkumy, dám do hf a trochu stříknu olejem, peču na 180°C 10 minut, párkrát prohodím.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů