PLNĚNÉ ŽAMPIONY S OPEČENOU KEDLUBNOU
Krásně barevné lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Fritéza
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
žampiony čerstvé | 250 g |
slanina anglická | 150 g |
cibule | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
sýr s modrou plísní, niva | 50 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
kmín drcený | 0,3 lžičky |
kedlubna | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
kurkuma mletá | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Žampiony zbavím nožiček a opatrně vydlabu, poté nadrobno nakrájím. Slaninu podélně rozkrájím podle počtu žampionu(2 na žampion),zbytek nakrájím na malé kostičky a nechám na suché pánvi opražit.
-
Přidám drobně nakrájenou cibuli, osmažím, přidám žampiony, trochu osolím, opepřím, okmínuji a chvíli restuji, ke konci vmíchám vejce a nastrouhanou nivu. Nechám trochu zchladnout a naplním žampiony, obalím ve slanině a sepnu párátkem.
-
V horkovzdušné troubě peču na 180°C 20minut. Kedlubnu nakrájím a uvařím v osolené vodě s trochou kurkumy, dám do hf a trochu stříknu olejem, peču na 180°C 10 minut, párkrát prohodím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů