Oběd skvělý, lowcarb a do půl hodiny hotový!
Děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Žampiony | |
---|---|
8 kusů |
8 kusů |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
Brokolice | |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Na pánvi jsem zpěnila slaninu s nakrájenou cibulí, přidala jsem nasekané nožičky žampiónů a cuketu. Vše jsem podusila cca 5 minut, přidala jsem vejce a odstavila.
-
Do pekáčku jsem narovnala klobouky žampiónů, naplnila směsí a posypala strouhaným sýrem. Zapekla jsem cca 15 minut na 180 stupňů. Mezitím jsem uvařila růžičky brokolice na páře cca 5 minut.
Makronutrienty
30%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 324 kJ | 2 103 kJ |
Kalorická hodnota | 77,5 kcal | 503 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,42 g
1 g |
28,7 g
6,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,442 SVJ | 2,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,93 g
2,63 g |
32 g
17,1 g |
Bílkoviny | 5,38 g | 34,9 g |
Sůl | 3,71 g | 24,1 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů