Plněné žampiony s brokolicí na páře
Oběd skvělý, lowcarb a do půl hodiny hotový! Děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Recepty po babičce
- Vaření v páře
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
žampiony čerstvé | 8 kusů |
slanina anglická | 50 g |
cibule | 1 kus |
cuketa | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
brokolice | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Na pánvi jsem zpěnila slaninu s nakrájenou cibulí, přidala jsem nasekané nožičky žampiónů a cuketu. Vše jsem podusila cca 5 minut, přidala jsem vejce a odstavila.
-
Do pekáčku jsem narovnala klobouky žampiónů, naplnila směsí a posypala strouhaným sýrem. Zapekla jsem cca 15 minut na 180 stupňů. Mezitím jsem uvařila růžičky brokolice na páře cca 5 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů