Plněné žampiony kuřecími játry
Máte rádi žampiony a játra? Skvělé lowcarb jídlo, když spojíte! Další recepty naleznete zde: https://www.instagram.com/p/CdvWEW5MOrP/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 40m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Fritéza
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
žampiony čerstvé portobello | 400 g |
játra kuřecí | 400 g |
cibule | 1 kus |
rajský protlak | 3 lžíce |
česnek stroužky | 2 kusy |
oregano, dobromysl čerstvá | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Játra orestujeme na cibuli, přidáme části vydlabaných žampionů, protlak, česnek a povaříme. Přidáme oregano, sůl a pepř. Naplníme žampiony a zapečeme 180 stupňů cca 30 minut (já dělala v horkovzdušné fritéze Klarstein VitAir)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů