Plněné rohlíčky ze šlehačkového těsta

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Plněné rohlíčky ze šlehačkového těsta

Rohlíčky si můžete naplnit náplní, která je vašemu srdci nejblíž nebo podle toho, co máte zrovna doma. Do rohlíčků jsem zvolila náplň z vlašských ořechů a pohostila s nimi návštěvu, která je velice chválila. Jsou velmi syté a hříšně nezdravé, ale jednou za čas je ráda upeču.

Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte mléko k varu, přidejte ořechy a nechte spařit. Přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte, vypněte a nechte zchladnout.

  2. Těsto si vždy zadělávám ve velké míse, odkud mi nic nepadá a nehoním to po celé lince...

    V míse smíchejte všechny ingredience dohromady a propracujte. Když těsto drží u sebe, vyndejte si ho na vál a řádně propracujte, ať se máslo rozpustí a spojí s moukou.

  3. Vytvořte si válec a ten rozkrojte na 6 stejně velké dílky. Každý dílek rozválejte na pomoučněném vále do kolečka a rozkrájejte na 12 trojúhelníčků. Na každý trojúhelníček dejte náplň a zamotejte, rohy zahněte dozadu. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečte na 180°-200°C cca 20 minut do zlatova.

  4. Ještě teplé obalte v moučkovo-vanilkovém cukru.

    Pokud chcete, můžete rohlíčky naplnit i povidly nebo tvarohovou náplní...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte