Plněné pečené papriky s rajskou omáčkou

Hana Mlavcová

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Plněné pečené papriky s rajskou omáčkou

Plněné papriky jsou klasika, která neomrzí. Minimálně jednou do roka si tohle jídlo doma musíme udělat. Jedná se o lehce pozměněnou verzi klasických plněných paprik, úprava v troubě je z mého pohledu chutnější. Je to také jedno z mála jídel, které připravuji se sójovým masem. Sójový granulát připravuji jinak, než je doporučený postup přípravy od výrobce. Granulát nevařím, vysypu ho na cibulku a nechám podusit.

Postup přípravy

  1. Papriky opláchneme, odřízneme vrchní část a semínka vydlabeme. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, zapražíme papriku spolu se sójovým granulátem. Promícháme, přidáme trochu vody a dusíme. Pokud je granulát už měkký, přidáme uvařenou rýži a dochutíme pepřem, solí a případně zeleninovým bujónem. Papriky naplníme směsí, naskládáme do olejem vymazaného pekáčku a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů, cca 20 minut.

  2. Do hrnce vyklopíme rajský protlak, který rozředíme s vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a přivedeme k varu. Pokud máte rádi rajskou omáčku lehce nasládlou, přidáme ještě lžičku oblíbeného sladidla nebo cukru.

  3. Hotovou omáčku nalijeme do pekáčku k paprikám a necháme ještě cca 10 minut péct. Podáváme s rýží nebo s celozrnným knedlíkem. Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte