Plněné papriky (Halloweenská verze)
Jednoduchý a na přípravu nenáročný nízkosacharidový recept. Lze podávat jen takto nebo doplnit třeba salátem či květákovou rýží/kaší apod. Dobře to chutná i studené další den. Používám menší papriky, takže jsem schopná sníst i dvě na jedno jídlo :-)
- 50m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mleté maso | 600 g |
červená paprika | 2 kusy |
žlutá paprika | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
olivový olej | 10 ml |
tymián čerstvý | 5 g |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 0,3 kusu |
Postup přípravy
-
Rozehřejeme si troubu na cca 200 stupňů. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem, chilli (pokud máme rádi pálivé, jinak vynecháme), přidáme bylinky dle chuti (já zrovna měla doma tymián) a 2 lžíce krájených rajčat z konzervy. Dobře promícháme. Paprikám uřízneme vrchní část, odstraníme semínka a spodek naplníme masem. Navrch můžeme ještě dát lžíci krájených konzervovaných rajčat (pokud chceme můžeme posypat i nějakým sýrem) a přiklopíme. Papriky jsem pak zakápla olejem a dala péct na cca 40 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů